NL
Menu

Satellic Viert een Decennium van Innovatie en Leiderschap in de Tolheffingssector

Satellic, een pionier in elektronische tolheffing voor vrachtwagens, viert deze maand zijn 10-jarig bestaan. In de afgelopen tien jaar heeft het bedrijf de tolheffingsindustrie een impuls gegeven met baanbrekende technologie en innovatieve oplossingen, waardoor het een Belgische leider in de tolheffingssector en een voorbeeld op Europees vlak is geworden.

Satellic werd opgericht in 2014 met als missie het implementeren van een tolheffingsproces en het verbeteren van de transportefficiëntie. Vandaag beheert het bedrijf het kilometerheffingssysteem in 3 gewesten in 4 talen en levert het diensten aan duizenden bestuurders per dag en biedt het twee verschillende inningsmiddelen: een belasting voor Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en een vergoeding voor Wallonië. Satellic maakt gebruik van plaatsbepalingstechnologie per satelliet (GNSS) in combinatie met mobiele communicatie (GSM) en specifieke communicatie op korte afstand (DSRC).

Een decennium van mijlpalen

Het parcours van Satellic wordt gekenmerkt door belangrijke mijlpalen en verwezenlijkingen:

  • 22 juli 2014: Oprichting van Satellic
  • 25 juli 2014: Ondertekening van het DBFMO-contract voor het ontwerpen, bouwen, financieren, onderhouden en exploiteren van het systeem
  • 1 oktober 2015: Lancering van het Satellic kilometerheffingssysteem voor vrachtwagens en de distributie van de On Board Units
  • 1 april 2016: Start van de commerciële exploitatie

Vooruitblik

Terwijl Satellic deze belangrijke mijlpaal viert, kijkt het bedrijf naar de toekomst met ambitieuze plannen voor groei en uitbreiding, zoals het aankomende Route Ticket. CEO Kurt Cornelis verklaarde: “We zijn ongelooflijk trots op wat we de afgelopen tien jaar hebben bereikt. Ons succes is een bewijs van het harde werk en de toewijding van ons team, evenals het vertrouwen en de steun van onze klant Viapass, onze partners en klanten. We zijn enthousiast over de toekomst en blijven ons inzetten voor innovatie in de tolheffingssector."