alert attention business-partner calculator cc check close contact conversion-tool couple download envelope file information leaf map-location min money obu pc people person phone picture plus press questionmark satellic satellite search servicepoint truck www

Bladeren in beeldenbank

Persverantwoordelijke
Benoît Lempkowicz
+32 471 17 98 20 (enkel voor pers)
Benoit.Lempkowicz@satellic.be

 • Thomas Pferr benoemd tot voorzitter van de Raad van bestuur van Satellic | Elisabeth Verbrugge neemt zijn functie als CEO over

  Thomas Pferr benoemd tot voorzitter van de Raad van bestuur van Satellic | Elisabeth Verbrugge neemt zijn functie als CEO over

  Satellic NV maakt met genoegen de benoeming van Thomas Pferr tot voorzitter van de Raad van bestuur en van Elisabeth Verbrugge tot CEO bekend. Beide benoemingen gaan in per 1 juli 2018
  Meer
 • Thomas Pferr treedt af als CTO ad interim van Satellic | Bart De Sitter neemt de functie ambtshalve over

  Satellic maakt heden bekend dat Thomas Pferr op 31 december 2017 als Chief Technology Officer ad interim zal aftreden. De Raad van Bestuur van Satellic benoemt Bart De Sitter als CTO ex officio vanaf 1 januari 2018. Thomas Pferr blijft Chief Executive Officer van Satellic.
  Meer
 • Satellic ondersteunt zijn klanten door zijn klantenfacturatie aan te passen

  Satellic kondigt de invoering aan van een nieuw periodiciteitschema voor de facturatie van klanten vanaf 1 januari 2018. Hiermee wil Satellic tegemoet komen aan de zorgen van zijn klanten en streeft het ernaar om hun administratieve last met betrekking tot de boekhouding van de kilometerheffing te vergemakkelijken.
  Meer
 • Thomas Pferr viert zijn eerste 100 dagen aan het hoofd van Satellic en kondigt aan dat de kaap van de 740.000 verdeelde OBUs bereikt is

  Thomas Pferr viert zijn eerste 100 dagen aan het hoofd van Satellic en kondigt aan dat de kaap van de 740.000 verdeelde OBUs bereikt is

  Honderd dagen na het overnemen van de teugels van Satellic, heeft Thomas Pferr aangekondigd dat 2016 op een positieve noot afgesloten kon worden aangezien er nu meer dan 740.000 OBUs verdeeld werden. Deze Satellic OBUs bevinden zich in de vrachtwagens van meer dan 3.5 ton die ons Belgisch wegennet gebruiken. De precisiegraad van het systeem, dat Satellic voor rekening van de 3 regio’s heeft uitgebouwd, geeft op haar beurt nog meer voldoening, aangezien het systeem een GPS precisie kan voorleggen van 99.7% nauwkeurigheid.
  Meer
 • Satellic: de eerste honderd dagen

  Precies honderd dagen na het lanceren van de kilometerheffing voor vrachtwagens in België maakt Satellic een eerste balans op van deze lanceringperiode en vraagt een aantal stakeholders naar hun mening.
  Meer
 • Satellic wint kortgeding

  Satellic, dat in opdracht van Viapass tol int voor de gewesten, was aangeklaagd door 97 bedrijven ondersteund door UPTR voor de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel. Hun eis om de facturatie uit te stellen totdat een gerechtsexpert de goede werking van het systeem zou bevestigen werd verworpen door de rechter.
  Meer
 • Kilometerheffing in België: Servicepunten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar om vóór 1 april een OBU af te halen

  Vanaf 1 april 2016 moeten alle vrachtwagens met een maximale toegelaten massa van meer dan 3,5 ton uitgerust zijn met een gebruiksklare On Board Unit (OBU) om aan de kilometerheffing in België te kunnen voldoen. Satellic, de enige operator die bevoegd is om in naam van Viapass de kilometerheffing te innen voor de gewesten, raadt iedereen die nog een OBU nodig heeft tegen 1 april en die deze nog niet zou besteld hebben ten stelligste aan om naar een servicepunt te gaan. Voor zij die reeds in het bezit zijn van een van de 400.000 tot vandaag bestelde OBU’s, beveelt Satellic aan om deze te installeren, in te schakelen en zoveel mogelijk te gebruiken, zowel in België als in het buitenland.
  Meer
 • Satellic stelt alles in het werk om alle eigenaars van vrachtwagens tijdig hun On Board Unit te bezorgen

  Terwijl de voorbije weken al meer dan 300.000 voertuigen in het systeem geregistreerd werden, voert Satellic zijn acties verder op om alle ondernemingen de kans te geven zich tijdig aan te passen aan de kilometerheffing die op 1 april van kracht gaat. De recentste actie loopt nog altijd: op strategische plaatsen dicht bij de grenzen staan promotieteams paraat om informatie aan de chauffeurs te verstrekken, maar ook om hen te helpen bij de registratie van hun onderneming en hun voertuigen.
  Meer
 • Sloveens bedrijf Avtotransporti Zupančič wint 10.000 liter diesel

  Om de eigenaars van vrachtwagens te motiveren om tijdig On Board Units (OBUs) aan te schaffen voor de kilometerheffing in België, heeft Satellic – die de tol gaat innen in opdracht van de 3 gewesten in België, en momenteel enige operator – een tombola georganiseerd ten voordele van SOS Kinderdorpen die uit 2 loten bestaat: 20.000 liter en 10.000 liter diesel. De naam van de tweede winnaar is eerder deze week getrokken. Darko ZUPANČIČ, Manager van Avtotransporti Zupančič kreeg het goede nieuws en ontvangt een tankkaart ter waarde van 10.000 liter diesel.
  Meer
 • Frans bedrijf Leroy et Dassonville wint eerste lot van 20.000 liter diesel

  Om de eigenaars van een truck te motiveren om op tijd hun On Board Unit (OBU) voor de Belgische kilometerheffing te bestellen, organiseert Satellic een tombola ten voordele van SOS Kinderdorpen met twee loten van respectievelijk 20.000 liter diesel en 10.000 liter diesel. De eerste winnaar van de tombola is eerder deze week getrokken. De heer Jean-Max Barbet, manager van Leroy et Dassonville kreeg het goede nieuws, namelijk dat het bedrijf een tankkaart ter waarde van 20.000 liter diesel heeft gewonnen.
  Meer
 • Satellic geeft 30.000 liter diesel weg

  Satellic nodigt bedrijven uit zich uit te rusten met een On Board Unit (OBU), om wettelijk in orde te zijn met de kilometerheffing voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton. Die gaat op 1 april 2016 van start in België. Om hen een duwtje in de rug te geven, organiseert Satellic een tombola ten voordele van SOS Kinderdorpen. Er zijn twee loten van 20.000 liter en 10.000 liter diesel te winnen.
  Meer
 • On Board Units beschikbaar vanaf 1 oktober 2015

  Satellic kondigt aan dat de registratie van gebruikers en de verdeling van OBU’s vanaf 1 oktober 2015 van start gaat. Vanaf morgen kunnen bedrijven er dus voor zorgen dat ze in orde zijn met alle verplichtingen in verband met de kilometerheffing voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton die van kracht gaat op 1 april 2016.
  Meer
 • Een jaar vóór de lancering van de kilometerheffing geeft Satellic een update over de voortgang van het project

  Diegem, 13 mei 2015 - Satellic NV, toloperator voor het kilometerheffingssysteem voor vrachtwagens boven 3,5 ton in België, schakelt naar de laatste fase voor opening van registraties.
  Meer