alert attention business-partner calculator cc check close contact conversion-tool couple download envelope file information leaf map-location min money obu pc people person phone picture plus press questionmark satellic satellite search servicepoint truck www
 • 12/17: Wat verandert er op 1 januari 2018?

  12/17: Wat verandert er op 1 januari 2018?

  Een paar dingen zullen vanaf 1 januari veranderen, wat een impact op u zal hebben. Ontdek wat er precies verandert.
  Meer
 • 12/17: nieuw facturatie periodiciteit vanaf 1 januari 2018

  12/17: nieuw facturatie periodiciteit vanaf 1 januari 2018

  Vanaf 1 januari 2018 passen we de facturatie periodiciteit van onze tweewekelijkse facturen aan.
  Meer
 • 11/17: Voertuigcategorie N1 met carrosseriecode BC vanaf 1 januari 2018 onderworpen aan de kilometerheffing in België

  Vanaf 1 januari 2018 is de voertuigcategorie N1 met carrosseriecode BC onderworpen aan de betaling van de kilometerheffing in België.
  Meer
 • 06/17: Juli betekent veranderingen in tarieven en tolnetwerk

  Dit jaar zullen de tarieven geïndexeerd worden op 1 juli 2017 voor Vlaanderen en het Brussels gewest, gebaseerd op het laatste indexcijfer. De toltarieven in het Waalse gewest zullen niet geïndexeerd worden. Daarentegen zullen er wel 33 kilometers tolweg toegevoegd worden aan het kilometerheffingsysteem in Wallonië vanaf die datum.
  Meer
 • 02/17: Nieuwe Satellic gebruiksovereenkomst treedt in voege

  Op 1 februari treedt de jaarlijkse aanpassing van de Satellic gebruikersovereenkomst in voege.
  Meer
 • 12/16 : Vlootfacturatie nu beschikbaar

  Satellic heeft in de nacht van 3 op 4 December een belangrijke update gelanceerd. Dankzij die update zullen gebruikers van de OBU's van Satellic die een volledig account hebben en hun heffingen post-paid betalen via tankkaart, domiciliëring, of een businesspartner van Satellic van een vlootfactuur profiteren.
  Meer
 • 09/16: Nieuwe release, verbeterde gebruikerservaring

  Afgelopen weekend, op 4 september, is een nieuwe software-update van het Satellic tolsysteem geïnstalleerd. Deze update biedt u opnieuw een aantal nieuwe interessante functionaliteiten en verbeteringen. Gebaseerd op de vraag van onze zakelijke partners, federaties en weggebruikers, zijn de volgende functionaliteiten vanaf nu beschikbaar:
  Meer
 • 07/16: Satellic: de eerste honderd dagen

  Precies honderd dagen na het lanceren van de kilometerheffing voor vrachtwagens in België maakt Satellic een eerste balans op van deze lanceringperiode en vraagt een aantal stakeholders naar hun mening.
  Meer
 • 07/16: Nieuwe release, nieuwe functionaliteiten.

  Afgelopen weekend, op 10 juli, werd er een software-update van het kilometerheffingssysteem van Satellic geïnstalleerd. Dankzij deze update beschikt u over interessante nieuwe functies. Op vraag van onze business partners, federaties en weggebruikers hebben we de volgende functies beschikbaar gemaakt: Trajectvisualisatie, eenvoudigere (ont)koppelingsprocedure, extra business partners kiezen als gegarandeerde betaalmethode, snellere terugbetaling
  Meer
 • Een fast-track account samenvoegen met een volledige account

  Voortaan kunnen weggebruikers een fast-track account gemakkelijk samenvoegen met een volledige account als precies hetzelfde voertuig al geregistreerd is op het Road User Portal.
  Meer
 • Gedetailleerd ritoverzicht voortaan beschikbaar in CSV-formaat

  Op vraag van vele klanten en partners hebben we deze functie geïmplementeerd zodat weggebruikers het gedetailleerde ritoverzicht in CSV-formaat kunnen downloaden.
  Meer
 • Direct debet nu beschikbaar

  Vanaf vandaag biedt Satellic zijn klanten de mogelijkheid aan om ook tol achteraf via domiciliëring te betalen, (postpaid schema) indien aan bepaalde voorwaarden voldaan is.
  Meer
 • Mobiele service punten beschikbaar tot 29/04/2016

  Mobiele service punten zijn beschikbaar tot dinsdag 29 april, 23.00h.
  Meer
 • Procedure voor OBU met rood licht

  Sinds 1 april 2016 dient u te beschikken over een werkende OBU om over de Belgische wegen te rijden met een vrachtwagen van meer dan 3,5 ton.
  Meer
 • Lancering van de kilometerheffing

  Vandaag gaat de kilometerheffing voor vrachtwagens van start.
  Meer
 • Satellic stelt alles in het werk om alle eigenaars van vrachtwagens

  Terwijl de voorbije weken al meer dan 300.000 voertuigen in het systeem geregistreerd werden, voert Satellic zijn acties verder op om alle ondernemingen de kans te geven zich tijdig aan te passen aan de kilometerheffing die op 1 april van kracht gaat. De recentste actie loopt nog altijd: op strategische plaatsen dicht bij de grenzen staan promotieteams paraat om informatie aan de chauffeurs te verstrekken, maar ook om hen te helpen bij de registratie van hun onderneming en hun voertuigen.
  Meer
 • Sloveens bedrijf Avtotransporti Zupančič wint 10.000 liter diesel

  Diegem, 11 maart 2016 – Om de eigenaars van vrachtwagens te motiveren om tijdig On Board Units (OBUs) aan te schaffen voor de kilometerheffing in België, heeft Satellic – die de tol gaat innen in opdracht van de 3 gewesten in België, en momenteel enige operator – een tombola georganiseerd ten voordele van SOS Kinderdorpen
  Meer
 • Met of zonder trailer?

  Belangrijk voor Belgische bedrijven:
  Meer
 • Wat is dat voor een factuur?

  Om de gebruiker de facturen en afschriften te helpen begrijpen, heeft Satellic voorbeelden van afschriften van heffingen en facturen op satellic.be gepubliceerd.
  Meer
 • Neem uw tijd te baat, te vroeg is beter dan te laat

  Satellic adviseert alle bedrijven om de OBUs meteen bij ontvangst te installeren. Op die manier kan u optimaal vertrouwd raken met het systeem en heeft u alle tijd om de klantendienst te contacteren bij eventuele vragen of problemen.
  Meer
 • Welke emissieklasse in te voeren?

  De voorbeelden van voertuigdocumenten zijn recentelijk aangepast voor wat betreft de voertuigen waarvan de emissieklasse niet terugvindt op uw voertuigpapieren.
  Meer
 • Opgepast: tolzone!

  De eerste verkeersborden om aan te duiden dat men een tolzone voor vrachtwagens binnenrijdt werden aan de grensovergangen tussen België en Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg geïnstalleerd.
  Meer
 • Samenwerking als partners: TLV, Gabriëls, OCTA+, Maes, Power Oil en Febetra treden toe.

  Satellic is verheugd de ondertekening van vijf bilaterale samenwerkingsverbanden aan te kondigen met grote marktspelers in de Belgische transportsector: Transport & Logistiek Vlaanderen, Gabriëls, OCTA+, Maes, Power Oil en Febetra. Deze samenwerkingsverbanden laten toe om de diensten en adviesverlening van gespecialiseerde bedrijven en federaties aan te bieden aan de gebruikers van het kilometerheffingssysteem in België.
  Meer
 • Voertuigen registreren voor On Board Units kan vanaf 1 oktober 2015

  Vanaf 1 oktober 2015 kunnen eigenaars van vrachtwagens (+3,5t) hun voertuigen registreren.
  Meer