alert attention business-partner calculator cc check close contact conversion-tool couple download envelope file information leaf map-location min money obu pc people person phone picture plus press questionmark satellic satellite search servicepoint truck www

Road User Portal en Service Punt: het verschil

Om te voldoen aan de vereisten van het Belgische Kilometerheffingssysteem, moeten weggebruikers een On Board Unit aanschaffen. Er zijn twee manieren om een OBU te verkrijgen:

Road User Portal

De makkelijkste manier om een OBU te verkrijgen is via de Road User Portal. Hier hebt u toegang tot uw eigen gepersonaliseerde en beveiligde online omgeving binnen de Satellic website. U kunt er uw bedrijf en voertuigen registreren, een of meerdere OBU’s bestellen, uw voertuigen en OBU’s koppelen en ontkoppelen en uw gegevens beheren op een makkelijke en toegankelijke manier.

Klik hier om een overzicht te zien van de voordelen van een volledige account (op de RUP) tegenover een tijdelijke fast-track account (via een Service Punt)

Service Punt

U kunt uw OBU ook verkrijgen via een Service Punt, die u overal in België en in de buurlanden aan de Belgische landsgrenzen kunt vinden. Aan een Service Punt kunt u een OBU krijgen via fast-trackregistratie. Om toegang te krijgen tot alle Satellic diensten, moet u uw fast-track account upgraden of samenvoegen met een bestaand account op de Road User Portal.

Belangrijk! Een fast-track account is een tijdelijk basis account en is alleen maar 15 dagen geldig! U dient dan ook binnen deze periode uw account up te graden naar een gratis volledige account om bvb de officiële facturen te kunnen ontvangen en de 21% BTW te kunnen recupereren op de facturen van het Waalse Gewest (Sofico facturen). Gelieve onze handleiding "Upgrade van een fast-track account naar een volledige account" te lesen om te zien hoe u gemakkelijk kunt upgraden.

U gaat dus naar een Service Punt als:

  • u België zal binnenkomen zonder OBU.
  • u dringend een OBU nodig hebt.
  • u een niet-functionerende OBU dringend wilt inruilen voor een nieuwe.
  • u krediet wilt toevoegen aan uw lage pre-paidsaldo en u geen toegang hebt tot de Road User Portal.

Satellic Business Partners

De Satellic partners bieden u ondersteuning tijdens uw voorbereidingen voor de Belgische kilometerheffing en bij het betalen van de tol.

De aangeboden ondersteuning verschilt van partner tot partner. Bepaalde partners bieden enkel ondersteuning tijdens de accountregistratie, terwijl andere partners u ontzorgen tijdens het volledige proces: van account registratie tot koppelen van de OBU(s) aan uw voertuig(en).

Ook voor het betalen van de tol kan u rekenen op de Satellic partners. Naast de door Satellic aanvaarde tankkaarten treden verschillende partners op als derde betaler en garanderen zij de betaling van de tol van hun klanten aan Satellic.

Indien u interesse heeft in een samenwerking met een partner kan u contact opnemen met één van de Satellic partners en hun aanbod raadplegen.