alert attention business-partner calculator cc check close contact conversion-tool couple download envelope file information leaf map-location min money obu pc people person phone picture plus press questionmark satellic satellite search servicepoint truck www

Het wegennet

Alle vrachtwagens met een Maximum Toegelaten Massa (MTM)  van meer dan 3.5 ton evenals alle opleggertrekkende voertuigen van categorie N1 met carrosseriecode BC (ongeacht hun gewicht) moeten een werkende On Board Unit (OBU) hebben in België. Gelieve bij de registratie altijd de Maximum Toegelaten Massa van de slepen(MTMs) in te geven, want die wordt als referentiepunt gebruikt voor de definitie van het gewicht.

De regeringen van het Vlaamse, Waalse en Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben dit netwerk bepaald. Meer informatie vindt u op de Viapass website.

De tarieven van toepassing in de Belgische gewesten

België bestaat uit drie gewesten. Elk gewest is verantwoordelijk voor zijn eigen wegen en infrastructuur en bepaalt zijn heffingen en tarieven onafhankelijk.

In het Vlaamse gewest en Brussels Hoofdstedelijk gewest is de kilometerheffing een heffing. In het Waalse gewest, waar de wegen beheerd worden door Sofico, is de kilometerheffing een vergoeding onderworpen aan BTW.

De tarieven werden vastgelegd door de drie gewesten. Meer informatie over de tarieven vindt u op de Viapass website.